Напередодні запуску нової політики конфіденційності Google, який відбудеться вже 1 березня, користувачам непогано було б задуматися про історію своєї пошукової активності. За новими правилами Google Web History — історія пошукових запитів і переходів користувача по сайтам — буде тепер об'єднуватися з тими даними, які компанія збирає користувача в інших своїх сервісах (наприклад, в соцмережі Google+ або відеохостингу YouTube).
Якщо вдуматися, історія пошукових запитів може розповісти про людину практично все — від віку, інтересів, стану здоров'я до сексуальної орієнтації. 
Щоб заборонити Google об'єднувати дані з Web History з даними про вас з інших сервісів компанії, потрібно видалити всю історію пошуку.  
Для цього після авторизації в записі Google потрібно відвідати сторінку https://www.google.com/history. На ній потрібно вибрати кнопку «Видалити всю історію» = "Remove all Web History".
web-history.png
Коли історія видаляє цілком, Google автоматично ставить процес збору даних в цьому розділі «на паузу», тобто при бажанні ви зможете повернутися на сторінку Web History і дозволити Google знову зберігати історію пошуку. 
При цьому потрібно розуміти, що якщо функція Web History вимкнена, це ще не означає, що Google повністю перестав збирати ці дані і використовувати їх для своїх внутрішніх задач. Відключення Web History означає а) що вам не будуть показувати персоналізовану видачу на основі ваших попередніх пошукових дій б) через 18 місяців зберігання Google зобов'язаний зробити ваші дані частково анонімними. 
Якщо ж ви не вимкнете Web History, Google буде зберігати ці дані стільки, скільки йому захочеться.